Ronde eettafels

Ben je op zoek naar een ronde eettafel? I.d. Wonen heeft een breed assortiment tafels van diverse afmetingen en materialen.

Filteren  
Categorie  
Vorm  
Materiaal  
Merk  
Prijs  

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Op zoek naar een industriële ronde eettafel voor in jouw interieur?

Industriële ronde eettafels zie je in steeds meer interieurs terug. Dat heeft te maken met de groeiende populariteit van industriële interieurs. Een tafel is vaak een statement piece in je inrichting en kan erg bepalend zijn voor de sfeer in een eetkamer of keuken.

Een variant met een mooi houten blad geeft bijvoorbeeld een warme sfeer. Ga je voor een ronde variant met industrieel ontwerp? Dan kun je mooie combinaties maken met industriële eetkamerstoelen. Die hebben wij met en zonder armleuning in het assortiment.

Wat zijn de voordelen van een industriële ronde eettafel?

Het kiezen voor een industriële ronde eettafel heeft verschillende voordelen. Graag zetten wij deze voordelen voor je op een rijtje.

Gezellige tafelschikking

Eén van de voordelen van een ronde industriële tafel is dat iedereen die aan tafel zit, elkaar goed kan zien en horen. Wanneer je met meer dan vier mensen aan een rechthoekige tafel zit, zijn er altijd mensen die je niet goed kan zien of verstaan.

Vaak spreek je dan alleen met de mensen die tegenover of direct naast je zitten. Bij een ronde eettafel wissel je gemakkelijk van gesprekspartner zonder dat je over andere tafelgasten heen hoeft te buigen.

Altijd ruimte voor een gast extra aan tafel

Schuiven er bij jou altijd onverwacht mensen aan voor het eten? Aan een industriële ronde eettafel is dit geen probleem. Zo heb je geen last van hoeken of tafelpoten zoals bij vierkante of rechthoekige tafels. Door iedereen wat te laten inschikken is er al snel plek voor een stoel extra.

Een echte “statement piece” in je eethoek

Een ronde industriële eettafel is steeds populairder, toch zie je in veel interieurs vierkante of rechthoekige modellen. Veel meubilair is al hoekig, denk aan kasten, dressoirs, banken en tv-meubels daarnaast is de ruimte waarin deze geplaatst worden vaak ook al hoekig.Door te gaan voor een ronde variant doorbreek je deze lijnen en dit springt direct in het oog.

Het bespaart ruimte

Vaak hoor je dat een ronde tafel meer ruimte inneemt in het interieur. Maar niks is minder waar! Een ronde tafel bespaart namelijk veel ruimte. Hoe kun je dat dan uitrekenen? Ga er eens vanuit dat je een gezelschap van 6 personen aan tafel wil laten plaatsnemen. Een rechthoekige tafel zou dan ongeveer 200 cm moeten zijn.

Daarentegen kun je aan een ronde industriële eettafel met een diameter van 150 cm met gemak 6 mensen kwijt. Denk er altijd wel om dat een ronde tafel wel breder is als een rechthoekige en dat dat ook in je interieur past!

Meer ruimte op en onder de tafel

Zoals hierboven beschreven kun je aan een ronde tafel (die minder ruimte inneemt dan een rechthoekige tafel) veel mensen kwijt. Zo kun je er ook meer spullen op kwijt op een manier dat alle tafelgasten er nog bij kunnen. Dus zodra er uitgebreid getafeld wordt, dan is een ronde tafel ook een stuk praktischer en blijf je niet de hele avond schaaltjes en borden doorgeven.

Niet alleen op de tafel maar ook onder de tafel kan men zijn benen beter kwijt. Mensen worden steeds langer en daarom is het ook prettig wanneer je ook onder de tafel wat extra ruimte hebt. Ben je bovengemiddeld lang? Dan zorgt een tafel met een grote diameter ervoor dat jij ook extra beenruimte hebt tijdens je etentjes.

Geen gevaar door hoeken

Een ronde tafel is ook een veiligere keuze dan een model met hoeken. Vooral als je kinderen hebt! Bij een rechthoekige of vierkante tafel loop je het risico dat je kind(eren) zich bezeren aan de hoeken van de tafel. Dit zorgt voor jezelf dus ook voor een stuk minder zorgen zodra er rond de tafel gerend, gespeeld of gesprongen wordt.

En natuurlijk kennen we allemaal het gevoel van per ongeluk met je heup tegen een hoek van een tafel lopen. Ook zal je zelf minder snel een blauwe plek oplopen rondom een ronde industriële eettafel.

Ronde industriële eettafel voor 4 of 6 personen

Genoeg voordelen dus zo’n ronde industriële eettafel. Maar welk formaat past bij jouw wensen? Wij geven graag wat indicaties van hoeveel mensen er in ieder geval aan onze ronde tafel passen. Toch is het hierbij wat lastiger te bepalen hoeveel mensen je kwijt kan, omdat de tafel natuurlijk rond is en niet elke stoel (zitplaats) even breed is.

Daarom houden we vaak deze vuistregel aan: houd rekening met 70 cm ruimte per persoon aan tafel. Aan een tafel met een diameter van 120 cm zou je 4 personen kwijt kunnen, maar niet meer. Je moet nog wel comfortabel kunnen zitten zonder dat iedereen elkaar steeds aanstoot. Wil je aan tafel met 6 personen of meer? Dan raden wij aan voor een ronde industriële eettafel met een diameter van 140 cm of groter te gaan.

Waar zijn onze industriële ronde eettafels van gemaakt?

Kenmerkend voor industriële ronde eettafels zijn de donkere stalen elementen. Denk hierbij aan stalen tafelpoten of een stalen frame. Dit is iets wat je dan ook bij bijna al onze ronde tafels terugziet. Verder zijn onze tafelbladen gemaakt van verschillende houtsoorten:

  • Notenhout
  • Mangohout
  • Acaciahout
  • Iepenhout

Vooral mangohout is erg populair bij industriële eettafels. Dit komt door de rustieke kenmerken van het hout. Geen enkel mangohoutenblad is hetzelfde en hierdoor heb je altijd een unieke tafel! Maar ook de andere houtsoorten geven een mooie combinatie van warme tonen en een stoere look.

Bestel jouw ronde industriële eettafel bij I.d. Wonen!

Heb je de perfecte ronde industriële eettafel gevonden? Bepaal hoeveel mensen je kwijt wil kunnen aan je tafel en kies de daarbij passende diameter. Houd er rekening mee dat je ruimte over moet houden om ook nog vrij om de tafel heen te kunnen bewegen. Toch liever een rechthoekige industriële eettafel of ovalen industriële eettafel? Kijk dan eens in de rest van ons assortiment eettafels. Bij ons bestel je alle tafels gemakkelijk in onze webshop.

Je geniet van onze gratis bezorgdienst bij besteding vanaf €50,00. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte ronde industriële eettafel.